Trainer

Trainer 

P1250874Als trainer wil ik graag doorgeven wat mij geholpen heeft om de onvermijdelijke stress die iedereen in zijn of haar leven ervaart te boven te komen.

Christianne Moussault (1964)

Mindfulness/meditatie

Voor mij betekent mindfulness of meditatie, aanvaarden wat er is, niet weglopen voor problemen maar de moed hebben om ze onder ogen te zien.

Begin jaren ’80 ben ik in Amsterdam in aanraking gekomen met Vipassanameditatie. In golf bewegingen heb ik mij daarna meer of minder met meditatie bezig gehouden. Intussen was wat ik geleerd had wel steeds bij mij en op moeilijke momenten viel ik er vaak op terug.

In 2007 ben ik een mindfulnesstraining gaan volgen waarbij ik onder andere leerde om mijn hele lichaam te betrekken bij de meditatie. Om mijzelf hier verder in te bekwamen en om te kijken of ik dit ook aan anderen zou kunnen overbrengen ben ik in 2012 de opleiding tot mindfulnesstrainer gaan volgen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam (www.centrumvoormindfulness.nl)

Regelmatig volg ik bijscholing in de vorm van workshops of meerdaagse vipassana retraites. Wekelijks volg ik yogalessen.

Ik ben lid van en gekwalificeerd als categorie 1 mindfulness trainer MBSR bij de VMBN (www.vmbn.nl) en geef met veel plezier mindfulnestrainingen.

Logo VMBN

Op dit moment geef ik één keer per maand een terugkomavond bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam  (www.centrumvoormindfulness.nl)

centrum voor mindfulness

Werk 

In mijn werk als personeelsfunctionaris, en ook later als locatiecoördinator en directeur van een (GGZ)cliëntenorganisatie  en zoals ik ook zelf heb ervaren kan (vrijwilligers)werk mensen voldoening en zelfvertrouwen geven, maar werk kan ook stress en zelfs een burn-out opleveren.

Met een mindfulnesstraining wil ik mensen, met beide benen op de grond, laten ervaren dat werken afgewisseld moet worden met perioden van reflectie. Doen, afwisselen met niet-doen en dat daar vruchten van te plukken zijn, zoals bewuster leven met minder stress.

Mindfulness is als methode zeer praktisch en toepasbaar in het dagelijks leven. Mensen met (werk)stress worden zich bewust hoe de stress hen beïnvloedt. Zij leren vaardiger met stress om te gaan en tijdig te stoppen met alleen maar “doen”. In de mindfulness training leren zij hoe belangrijk het is om ook gewoon te “zijn”.

Comments are closed